Hvem er ANP (A New Path) Invest ?

Selvstendig næringsdrivende, alenefar til to flotte barn som jeg har femti prosent av tiden.

  • Primær inntekts kilde: direkte salg av tjenester til kunde.
  • Supplerende inntektskilder: workshops, foredrag, kurs.
  • Forbruk pr.mnd. ca. kr. 14000,-
  • Startet min reise på børsen: 11. April 2017
  • Mål: økonomisk uavhengighet/velstående pensjonist tilværelse.

Min interesse for personlig økonomi har egentlig alltid vert der ettersom jeg kan huske at jeg ikke ønsket et tradisjonelt A4 liv og tidlig forstod at jeg ønsket å være økonomisk uavhengig.

Helt fra jeg var liten har jeg hatt et sterkt ønske om å være musiker og instrumentalist, den lidenskapen har jeg fortsatt.

Min drøm var nok sterkere enn gjennomføringskraften her og jeg fikk etterhvert helt andre jobber enn å leve av musikken.

Min livsførsel resulterte i å leve fra hånd til munn fordi jeg prioriterte øving med både band og instrument, noe som medførte at inntekten min ikke har økt nevneverdig opp igjennom årene.

Og det var ikke før i Desember 2016 etter et langt og smertefullt samlivsbrudd at jeg bestemte meg for å snu min økonomiske situasjon.

Både innstilling og gjennomføringskraft skulle virkelig settes på prøve.

Jeg begynte å lese meg opp og mitt første bekjentskap var med Finansnerden (se resurser) det var akkurat dette jeg trengte på det tidspunktet og mitt nye mål ble tydelig, jeg skulle bli øknomisk uavhengig.

I en alder av 43 år skulle jeg endelig begynne å følge det jeg som tenåring hadde tenkt og ønsket, og etter å ha vert sur på meg selv en stund fordi jeg ikke hadde startet før var det bare å gå i gang.

Jeg kjøpte og leste boken The Four Pillars of Investing av William Bernstein på anbefaling fra Finansnerden og leste den veldig raskt.

Valget falt på aksjemarkedet og jeg opprettet konto via Nordnet, der kan du finne meg på Shareville under samme navn som denne bloggen, ANP Invest.

Videre bestemte jeg meg for å speile porteføljen til Finansnerden, jeg var endelig kommet i gang.

Min strategi skulle være enkel, historisk og stratetigsk rettet med bredbaserte, billige indeksfond i bunn med jevne innskudd, rebalansering og å være eksponert i gode og dårlige tider.

Etterhvert som jeg bygget og bygger porteføljen vil jeg i takt med større kunnskap spisse mine posisjoner mot f.eks. enkelt aksjer, mer om dette senere da porteføljen ser annerledes ut idag.

Om du ønsker å slå følge er du hjertelig velkommen til det på Twitter.

Håper vi ses:-)

🙏

Mvh
ANP Invest