Oppsummering av børsåret 2020 for ANP Invest porteføljen

2020 har på mange måter vert et innholdsrikt år og noen vil ikke blunke to ganger før de sier at det har vert et totalt drittår, mens andre igjen vil påstå at det har vert det beste noensinne.

Når det gjelder børsåret 2020 har det for min egendel vert totalt fest.

Tross betydelig nedgang i Mars da landet stengte så har markedet innhentet alt sammen og i tillegg gått enda mer.

avkastning 2020

Totalen min for året havnet på pene + 50,90%. Dette er for meg nesten uvirkelig at er mulig, men det er vel bare slik det er i aksjemarkedet.

Kommende børsår kan snu og vi ender ned, men på lang sikt jevner dette seg ut og med min tidshorisont tar jeg dette med knusende ro.

Vedrørende oppgangen for børsåret 2020 så peker jeg slett ikke mot min teft for å plukke vinnere, men mer i retning av at jeg har vert heldig med mine valg og har holdt fast i min grunnleggende strategi om å ikke selge.

Her kan du lese mer om min investeringsstrategi og filosofi.

Spareraten min for 2020 ligger på ganske nøyaktig 50%, noe som er godt innenfor minimum på 40%. Om det fortsetter i dette tempoet vil jeg kunne kalle meg økonomisk uavhengig en gang fra 15-22 år frem i tid.

Fokuset mitt for 2021 vil ligge på å fortsette med å øke inntekt og sparerate. Dette vil jeg blant annet forsøke å gjøre noe med via linken under. Jeg har nemlig skrevet en eBok der jeg forteller prosessen min fra starten i April 2017 og frem til idag. Du kan kjøpe boken min her.

Krypto

1. januar 2020 lå min kryptobeholdning på kr.5020 og mitt totale innskudd sålangt ligger rett i underkant av kr.40.000. I skrivende stund har beholdningen vokst til kr.85 664.

Planen er å kjøpe og holde i 5-10 år. Beholdningen er plassert litt her og der, men alt sammen overvåkes nøye via Blockfolio, som er en app på telefonen.

At krypto har mye å by på fremover, både i form av opp og nedturer er jeg helt sikker på og jeg er derfor forsiktig med å sette inn mer penger enn jeg er helt sikker på jeg klarer meg uten.

Jeg kjøpte også et kurs om kryptoinvestering (affiliate lenke) som jeg har lært veldig mye av og derfor ikke har noen form for betenkeligheter med å anbefale det.

Ettersom jeg ikke har noen slags form for gjeld ser jeg på dette som min “gearing”.

Hvordan gikk børsåret 2020 for din del?

Takk!

Mvh ANP Invest

Leave a Comment