Krypto valuta inngår nå i større grad i min portefølje.

Krypto valuta, og da særlig Bitcoin var i 2017 et tema som ble mye omtalt pga. den hårreisende veksten denne digitale valutaen hadde.

Selv satt jeg på gjerdet og var relativt kjølig til dette da jeg hverken forstod den, hvordan en kjøpte den og at risikoen som fulgte med var kjempestor.

I ettertid har jeg dog valgt å være litt eksponert mot krypto valuta og du kan lese mer om dette her.

For en stund siden hadde jeg en liten diskusjon/utveksling av tanker med en kar på Twitter om det at jeg er 100% gjeldfri.

Han kunne ikke helt forstå hvorfor jeg valgte denne strategien da han mente jeg måtte tørre å ta litt risiko.

Dette satte igang tankekverna og jeg tenkte og tenkte over det han hadde sagt og jeg kom frem til følgende konklusjon.

Å belåne porteføljen vil bidra til at jeg blir nødt til følge ekstra med, noe jeg ikke gidder/prioriterer.

Ei er det heller ikke intressant for meg å investere i utleie bolig da jeg hverken har kapitalen eller interessen i å sette meg inn i kunnskapen som trengs rundt dette.

Derfor landet jeg på at krypto valuta skal være min måte å ta litt ekstra risiko på og dette vil i første omgang dreie seg om 5-10% av min totale investerings portefølje.

Grunntanken er å holde disse kjøpene i minst 5-10 år og se hvordan dette slår ut over tid.

Da jeg tror det blir mer og mer aktuelt i tiden som kommer fordi teknologi og brukervennlighet blir bedre og større er jeg villig til å gjøre dette. Desentralisering og block chain teknologi er kommet for å bli.

Jo, jeg vet at dette er volatilt og innebærer høyrisiko, men jeg mener, håper og tror at dette vil stabilisere seg etterhvert.

Dette er også sterke indikatorer som bidrar til min beslutning om å øke eksponeringen min mot krypto.

Da jeg for en stund siden kom over en kar på Twitter som tilbød et kurs om krypto valuta var jeg ikke sen om å kjøpe det fordi jeg ønsket å lære mer og kanskje få noen tips til å komme skikkelig i gang med min nye strategi.

I skrivende stund eier jeg 6 forskjellige coins (basert på anbefalinger fra kurset jeg kjøpte) og jeg har ca. 4% av total porteføljen min i digitale valutaer. Kommer dog til å kjøre denne som en egen portefølje pga. ryddighet da jeg jo er klar over risikoen til å kunne miste alt.

Per nå har jeg har sett meg ut totalt 12 coins som jeg ønsker å eie så nå er det bare å følge med, kjøpe de og sende de til min krypto lommebok og la tiden fremover vise hva som skjer.

Pengene som inngår i denne delen av porteføljen er helt klart å anse som spekulasjon og det jeg skriver her er på INGEN måte ment som råd, jeg deler kun mine egne tanker og erfaringer om hvorfor og hvordan jeg gjør som jeg gjør.

PS. Dette er en affiliate lenke, noe som betyr at jeg vil få en liten provisjon om du velger å kjøpe kurset gjennom lenken.

Leave a Comment