Oppsummering av børs året 2019 for ANP Invest porteføljen.

Oppsummering av børs året 2019 er en relativ hyggelig opplevelse ettersom jeg det siste året har klart å spare hele kr.153.365,- dette er over all forventning ettersom 2018 viste kr.60.000,-

Det meste gikk med til å kjøpe tre enkeltaksjer, resten gikk til mine to indeksfond og i Juli satte jeg kr.600 i Bitcoin.

Summen jeg hadde i enkeltaksjer ved årsskiftet var kr.108.870, og jeg hadde kr.183.880 i indeksfond. Krypto beholdningen min stod pr.01.01.2020 i kr.5.020,-

Det gjenstår å finne nøyaktig sparerate, men dette må bli i et senere innlegg da jeg ikke har full oversikt over inntektsåret enda.

Om jeg skal tippe spareraten for børs året 2019 tror jeg ikke jeg er helt på jordet når jeg sier et sted mellom 40-50% .

Total avkastningen på porteføljen viser 39,70% mot Oslo Børs´16,51%, noe jeg er veldig fornøyd med. Mine to indeksfond gikk henholdsvis 21.66% for KLP Aksje Fremvoksende Markeder Indeks 2 og 29.92% for KLP Aksje Global Indeks V.

I kroner og ører gir dette en total avkastning på kr.56.269,-

Av de fire enkelt aksjene jeg eier er det Scanship Holding, endret til Vow, som stikker av med seieren med 60.46%. Aksjen gikk totalt 566.67% og utklasset med det alt annet for børs året 2019. Jeg satt lenge på gjerdet og ventet med å kjøpe denne, men jeg kom meg da inn til slutt og jeg eier nå totalt 1000 aksjer her.

Den eneste aksjen som står med med røde tall er NORBIT som jeg litt motvillig innrømmer kjøpte litt på impuls fra opphetet stemning på Shareville. Slik kan det gå noen ganger, men jeg velger å ikke slå meg selv for mye i hodet med det da den er innenfor de kriteriene jeg har satt;-)

NORBIT lå ved utgangen av året ned 12,94%, men jeg har ingen planer om å selge den og jeg blir derfor sittende og fyller heller på etterhvert om utviklingen fortsetter som den har gjort.

børs året 2019 and invest

Planen min for 2020 er å fortsette å fylle på så mye som mulig hver eneste måned, hovedsakelig i de to indeks fondene mine pga. enkeltaksjene skal fortsette å være en satelitt til kjernen, men vi får jo se om det kanskje skulle blir aktuelt med litt nye kjøp av enkeltaksjer i løpet av året.

Som utgangspunkt tenker jeg at jeg heller ikke vil fylle på de jeg har ettersom planen er å la de leve sitt eget liv uten forstyrrelser for å se hva de kan bli til på sikt med den summen jeg kjøpte for første gang, dog skal det sies at noen av de har jeg allerede fyllt litt på, så jeg får se om/når dippene kommer;-)

Ps. Alle bilder er fra 31.12.2019

Hvordan gikk det med din portefølje og kommer du til å gjøre endringer i den ?

Takk og lykke til med børs året 2020!

Mvh ANP Invest.

Leave a Comment