24 timers arbeidsuke er mitt valg for å kunne yte best mulig.

24 timers arbeidsuke er mitt valg for å kunne yte best mulig. Ganske enkelt fordi noe særlig mer enn det ville drastisk gått utover kvaliteten på det jeg gjør.

Opptakten til denne bloggposten kom etter at jeg på Twitter leste om hvorvidt en 15 timers arbeidsuke ville vert bedre for oss eller ikke.

Allerede for lenge siden var det snakk om at vi nok ville arbeide kun 4 timer pr.dag nå, men slik har det ikke utviklet seg og i Norge har de fleste en arbeidsuke på 37,5 t.

I den anledning skrev jeg en kommentar om at jeg nok ikke var helt galt plassert med min 24 timers arbeidsuke.

Hvorpå jeg fikk et svar om at vedkommende håpet på at timelønnen min var god (her kan du finne ut om din egen timepris)

Enkelt regnet og sagt ville en timepris fra rundt 700-1000 (som jeg har) kan jeg ikke klage, og med f.eks.full uke på 37,5 t x 4 x11, (en mnd. sommerferie) ville det blitt hhv. kr.1.155.000 og kr.1.650.000 i året, slett ikke galt og hadde på ingen måte vert meg imot.

I teorien ser dette kjempeflott ut, men la deg ikke lure, for det er forskjell på teori og praksis. Stor forskjell.

Ettersom jeg arbeider med mennesker med muskel og skjelett problematikk kan tilgangen på klienter variere veldig, dette har kanskje litt å gjøre med at jeg ikke er autorisert helsepersonell, jeg tror det, men er ikke sikker. Det er som det er og det er greit.

Om jeg hypotetisk sett skulle hatt helt fulle lister i en 37,5 t arbeids uke ville jeg nok vært uføretrygdet for lenge siden pga.det ville ikke vært mulig i lengden å holde på slik. De fleste av mine behandlinger er 60 min. og de er alltid hands on.

Apparater og forskjellige duppeditter kan du kaste veggimellom, litt yrkes stolthet har man da;-)

Jeg hadde i allefall ikke klart det og om jeg hadde klart det ville kvaliteten på behandlingene nok blitt skikkelig dårlig.

Derfor har jeg valgt å kun ha en 24 timers arbeidsuke, men, den tiden jeg faktisk får betalt for er enda mindre og ligger normalt mellom 12-18 t pr.uke.

Derfor er million tallene du så over kun teoretiske tall og langt fra virkeligheten.

Faktisk har jeg aldri hatt en skattbar inntekt over kr.350.000,- i året, noen gang.

Likevel har jeg så jeg klarer meg, jeg har bil (Mr.Money Mustache ville ha steilet;-) er gjeldfri og i store og hele trekk lever jeg det livet jeg ønsker. Mer skolegang er helt uaktuelt.

Visst kunne jeg tenkt meg litt større plass å bo på, i alle fall når barna er hjemme, men det er bare i en periode nå så vil de etterhvert flytte ut og jeg vil ha rikelig med plass når det kun er meg.

Misforstå meg riktig, jeg gjør det jeg kan for å øke inntekten min, jeg har startet ett sideprosjekt og bygger nå opp et annet som på sikt kan og vil bidra med dette.

Å gå på kompromiss med kvalitet på behandlingene mine er ikke ønskelig, men jeg ser jo at det går litt for langsomt med sparingen min på denne måten, men jeg ønsker å fortsette med en 24 timers arbeidsuke fremover.

Hvordan ser din arbeidsuke ut ?

ANP Invest

🙏