Er høyere utdanning symbolet på en mer dedikert person ?

Er høyere utdanning symbolet på en mer dedikert person enn en uten ?

I min verden betyr høyere utdanning IKKE at en er et mer dedikert menneske enn en som velger å ta en utdanning som ikke er i den kategorien.

Ta for eksempel Steve Jobs, Sir Richard Branson, Kjell Inge Røkke m.fl., ingen av disse har høyere utdanning, men de har da klart seg bra allikevel, har de ikke..? Er mange års skolegang virkelig nødvendig for å for et godt liv?

Jeg tror ikke det. Men, det virker som at samfunnet ønsker at vi skal tro det, men hvem er utdanningene egentlig for….studentene eller skolene selv. Det virker som det går mer og mer business i utdanning for hvert år som går.

Folk har ikke like forutsetninger, de har forskjellige verdier og gjør prioriteringer ut i fra dette. Jeg har ikke høyere utdanning, men har ofte fått høre fra de som har at de skulle ønske de hadde min dedikasjon. 

En av mine barndomskompiser tok høyere utdanning og har idag fet jobb, hus, sommerhus, bil, båt og fet sykkel, og jeg unner ham absolutt alt dette, fordi det har vert hans prioritering og han fortjener alt sammen.

Dog innrømmer jeg gjerne at jeg innimellom har kjent meg mindre verdt enn ham pga.jeg ikke har det han har, både i eiendeler og intelligent status.

Det har bla. også plaget meg ganske mye opp igjennom årene at jeg som ungdom fikk høre av min den gang kjæreste at jeg var dum og at det var et rykte som gikk.

I ettertid har jeg imidlertid forstått at dette slett ikke er tilfelle, jeg har bare min intelligens på helt andre områder enn fag og skole, men jeg er allikevel gjeldfri;-)

Kompisen min kom fra trange kår og det var mye bråk hjemme og jeg har på en måte konkludert med at han ville gjøre alt han kunne for å ikke ende opp slik selv.

For min egen del var det kun musikk og trommer som gjaldt, fra jeg var liten og langt opp i voksenlivet. Jeg prioriterte jobbene mine rundt dette slik at jeg kunne øve og spille så mye som mulig fordi jeg ville bli god og anerkjent for mine ferdigheter her.

Dette har bragt meg bla. til USA og England, slik at jeg kunne fylle på min kunnskap og bygge ferdighetene mine videre.

Slik har det også vert med mine fysiske egenskaper, sport og idrett var alltid lett for meg og jeg fikk under hele oppveksten høre at jeg burde gå denne veien. Idag arbeider jeg med muskel og skjelett problematikk og jeg lærer folk å bruke kroppen sin på en bedre måte enn de gjør til daglig.

Med hånden på hjertet kan jeg si at jeg synes jeg har vert dedikert på min vei for å bli så god som mulig i det jeg driver med, jeg har gjort det uten høyere utdanning og jeg vil fortsette å prøve å leve av det denne kunnskapen har gitt meg.

Ved flere anledninger har kompisen min sagt at han skulle ønske han var mer som meg, der han turte å ta flere sjangser og oppleve flere ting enn å kjøre ” safe “. Som han sa en gang….”det er lett å se at du brenner for det du gjør fordi du har gjort det så lenge, og fortsetter”.

Vi gjør alle våre prioriteringer i livet og slik skal det jo også være, men jeg håper ikke verden ser så firkantet på hva dedikasjon er og ikke er. Høyere utdanning passer for noen, men slett ikke alle, men det betyr på ingen måte at de er mindre verdifulle av den grunn.

Hører gjerne din synspunkter på dette om du har noen 🙂

Takk!

Mvh ANP Invest

Leave a Comment