Å være huseier er ikke noe for meg og dette er grunnen.

Å være huseier er ikke noe for meg og dette er grunnen. Den konstante påminnelsen om at ting må utbedres og flikkes på, pluss en mengde andre ting. It adds up som det heter.

I 2008 kjøpte jeg og min daværende kjæreste og mor til mine to barn et lite hyggelig hus fra 50 tallet i Oslo øst. Dette totalrenoverte vi, samtidig som minstejenta ble født og rentenivået var sterkt stigende.

Vi stod på som gale for å dekke kostnader som fulgte med dette arbeidet, men det føltes bare som om hullet pengene gikk i bare ble større og større.

Det fulgte også med en ganske stor hage med dette huset, og har jeg lært en ting om hage så er det dette.

Hage er fint, men for meg er en hage en jordflekk og en mulighet til å dyrke poteter og andre grønnsaker. Hvorfor skal folk på død og liv ligge å klore å pynte og holde ting nede, noe som i høy grad er ment til å vokse…??

Da jeg er oppvokst på gård er det vanskelig å forstå denne tankegangen, men men, hver sin lyst som det heter:-)

Etter 1,5 år som huseier fikk vi nok begge to og ønsket å flytte utenlands for å gjøre noe vi begge drømte om, å drive med kunst og musikk.

Da vi ikke fikk leid ut huset ble vi tvunget til å selge det, noe som gav en pen pott på konto, som vi kunne bruke av slik at vi kunne leve ut drømmene våre. På denne måten kan det vel kalles at vi gjorde en investering da vi kjøpte huset. Les mer om hvorfor egen bolig er en elendig investering her, du må selge det først, eller ha en eller flere utleie enheter som generer kontantstrøm.

De pengene vi fikk for huset varte i seks år og vi fikk begge gjort noe vi hadde drømt om lenge.

Var det verdt å være huseier i kun 1,5 år og så selge det for å realisere drømmene våre lurer du kanskje på?

Vel, når jeg tenker på pengesummen som nå er borte får jeg frysninger på ryggen og kaldsvette….

Men på den annen side så har det gjort at jeg idag har relativt god kontroll på å spille trommer og min eks lever idag mer eller mindre av kunsten sin og reiser verden over for å vise den frem. Så summa summarum, ja, det var verdt det og jeg er glad for at vi gjorde det, men det var nok også kanskje siste gangen, i alle fall i dette omfanget.

Derfor frister det absolutt ikke å være huseier igjen, men jeg har lekt litt med tanken på å kanskje bo i seilbåt. Ville kunne kommet fra det ganske mye rimeligere enn å eie et hus, og i tillegg til det kunne jeg kaste loss og se verden om jeg vil.

Hmmm…#sjekkeutmer

Om du ønsker en litt mer inngående guide/forslag til hvordan du kan forbedre din personlige økonomi gå hit.

😀

Eier eller leier du bolig og hvorfor ?

Mvh ANP Invest