Aksjemarkedet, og min oppfatning av det var alltid at det var for risikabelt.

Aksjemarkedet, og min oppfatning av det var alltid at det var for risikabelt, innviklet og kjedelig. Oppveksten min ble også påvirket, både av foreldre og fra andre, og spilte også en kjempestor rolle for min holdning til aksjer.

Men, det viser seg at det faktisk er tvert om, (dog er det en fordel med en kjedelig investerings strategi, i alle fall inntil en vet hva en gjør, om noen gang;-) for jeg har lært så mye etter at jeg bestemte meg for å lære om dette og jeg angrer ikke ett sekund på denne beslutningen.

Den største åpenbaringen er jo det faktum at når jeg investerer i aksjemarkedet vet jeg at jeg eier en del av selskapene jeg investerer i, og de menneskene som jobber der, helt opp til CEO arbeider for meg og gjør det de kan for at de selv og selskapet de jobber i/for skal tjene penger.

«When you buy a stock, you become an owner of the company. Its managers, all the way up to CEO, work for you. Its board of directors must answer to you. Its cash belongs to you.» – fra The Intelligent Investor

Dette burde være godt kjent, men er det dessverre ikke, bla.pga.en misoppfatning om at aksjer er gambling.

Det kan absolutt være gambling, men det oppstår jo mest pga.uvitenhet om hva folk hører, sier og gjør. Om en putter alle pengene sine i en aksje og denne deiser i bakken med et brak kan jeg forstå at en kan både si og mene at det er risikabelt.

Om en derimot leser seg opp, snakker med andre og ser historisk på det vil en kunne klare å navigere utenom de verste fallgruvene og det kan i stedet bli en hyggelig reise enn at alt bare blir svart og en avstår fra alt som har med aksjer å gjøre.

For all historie viser at over tid er det lite som slår avkastningen til aksjer og aksjemarkedet går også alltid opp over tid, så langsiktighet lønner seg derfor.

De beste investorene er de som glemmer at de eier aksjer eller dør. Jo mindre en rører sin portfolio jo bedre er det. Følelser fører til tanker og tanker kan føre til urasjonelle handlinger.

En av grunnene til at jeg har valgt å starte denne bloggen, er at jeg ganske enkelt ønsker å være med å bidra til at flere får øynene opp for de mulighetene aksjemarkedet har å byr på.

Her kan du se hvor jeg selv har mine penger i aksjemarkedet.

Hvordan er din egen innstilling til aksjemarkedet ?

Mvh ANP Invest

🙏