mann som leser en bok i parken

Hvorfor RE i FIRE er lite aktuelt for mitt vedkommende.

Hvorfor RE i FIRE er lite aktuelt for mitt vedkommende.

HVA ER FIRE?

FIRE står for Financial Independence Retire Early og betyr at når en har passive inntekter som dekker ens månedlige utgifter. Da er man per definisjon økonomisk uavhengig og en behøver ikke arbeide for penger til livets opphold og dermed kan en pensjonere seg før den opprinnelige pensjonsalder på 67 år.

Dette er et fenomen/bevegelse som oppstod i USA, men som nå har spredd seg rundt omkring i verden, også Norge.

Det er nå 22 år til jeg er 67 år og fullverdig pensjonist etter dagens standard. Men hvem vet, dette kan jo kanskje forandre seg i løpet av denne tiden.

I følge denne tabellen tar det med 40% sparerate ca. 22 år å bli økonomisk uavhengig.

Så om jeg klarer 40% sparerate fra og med nå kan jeg se frem til en godt sikret pensjonist tilværelse, forutsatt at mitt forbruk ikke går veldig mye opp.

Det som derimot kjennes som en utfordring akkurat nå er at ettersom jeg er selvstendig næringsdrivende kan beløpet jeg investerer pr.mnd variere en del pga.omsetningen varierer pr.mnd.

I tillegg valgte jeg nylig å stoppe å jobbe i Oslo for å slippe å sitte i kø og å betale bompenger. Det betyr at jeg skal bygge min praksis opp igjen på mitt nye arbeids sted og fra tidligere erfaringer vet jeg at dette kan ta tid, lang tid.

Allikevel, når jeg summerer det jeg har investert i aksjer hittil i år ligger gjennomsnittet mitt på kr.6000 pr.mnd.

Fokuset fremover blir å prøve å øke omsetningen for jeg vil gjerne ligge mellom 10-15 tusen investert pr.mnd.

Dette burde være mulig ettersom jeg er 100% gjeldfri og har redusert alt av kostnader ned til et minimum for å kunne investere mest mulig.

Men når jeg summerer alt dette opp og legger til litt uforutsette hendelser på veien har jeg funnet ut at å pensjonere meg tidligere enn 67 år tenker jeg nok må utgå for min del.

Men, ikke for det, samtidig kan det jo allikevel være verdt å prøve…et par år eller tre tidligere ville jo være helt kurant det.

Har absolutt ingenting imot å være en mann som leser en bok i parken i hverdagene mens “alle” andre stresser rundt for å komme til og fra jobb.

Hva er ditt største økonomiske mål ?

Mvh ANP Invest

🙏